Algemeen

Het eerste contact is vaak telefonisch als een potentiële klant wil overleggen welke mogelijkheden er zijn. Het maken van een kostuum of showkleding vraagt aandacht. Van het bedenken van een model, het aanschaffen van – en het maken van een grondpatroon tot een aangepast patroon en de aanschaf van materialen vraagt gedegen voorbereiding. Daarnaast vraagt het doormeten en het 'doorpassen' ook de nodige tijd en aandacht. Normaliter worden kostuums voor hoofdrolspelers op maat gemaakt. Voor de rest van de cast kunnen kostuums ook confectiematen besteld worden.

Bij theatergezelschappen zie je vaak dat meerdere mensen betrokken zijn in het proces waardoor de ideeën kunnen veranderen. Het is daarom aan te raden één persoon van het gezelschap aan te stellen, die regelmatig contact met mij  onderhoudt. Samen bespreken wij dan de procedure vanaf het ontwerp tot eindproduct.

Voor het aanschaffen van materialen wordt bij de opdracht vooraf standaard 50% van het totaalfactuur aanbetaald. Het restantbedrag wordt voldaan na levering.

Voorafgaand aan de opdracht maak ik een begroting van het totaalfactuur voor het leveren van de kostuums. Dit bedrag is standaard inclusief stoffen, patronen, fournituren en alle noodzakelijke doorpassen. Er volgt slechts aanpassing van de begroting in overleg met de klant.

Indien er geen ruimte is om door te passen bestaat de mogelijkheid voor hoofdrolspelers dit op mijn atelier in Hoofddorp te laten plaatsvinden.

Ruisende Rokken heeft na al die jaren de beschikking aan over een grote voorraad patronen en heeft nauwe contacten met leveranciers van patronen en stoffen. Dat zorgt ervoor dat snel en effectief ontworpen en geproduceerd kan worden.

Copyright © 2014 Ruisende Rokken | Concept & Strategie ZOUSHIN